Οι πεταλούδες-Σοφία Ησυχίδου

 


Μπροστά στην ανάπτυξη της τεχνολογίας, στην εξέλιξη του πολιτισμού και προς όφελος του οικονομικού κέρδους  δεν υπολογίζεται ο φυσικός πλούτος, η ομορφιά που χαρίζει και η ασφάλεια που προσφέρει η φύση στα ζώα,  Από τη μια στιγμή στην άλλη οι όμορφες πεταλούδες που αναφέρονται στο βιβλίο ενδέχεται να χάσουν το καταφύγιό τους από  ανθρώπινη παρέμβαση. . Στο συγκεκριμένο βιβλίο με τον τίτλο:Οι πεταλούδες η συγγραφέας κυρία Σοφία Ησυχίδου  μέσα από το κείμενό της και την όμορφη εικονογράφηση της κυρίας Αννίτα Ουγουρλόγλου περιγράφεται ο αγώνας επιβίωσης των πεταλούδων , όταν το όμορφο δάσος το οποίο τις φιλοξενιούσε  μετατράπηκε σε αεροδρόμιο προκειμένου να βοηθήσει στην τουριστική εξέλιξη της περιοχής. 

 Τι θα γίνουν οι πεταλούδες; Φόβος , αγωνία για το αβέβαιο μέλλον κυριαρχεί παντού.  Όπου υπάρχουν όμως άνθρωποι με συναισθήματα πάντα υπάρχει και η κατάλληλη λύση.  Η Μαργαρίτα  η φίλη τους από μικρή ήταν κοντά τους  και βέβαια τη στιγμή που χρειάστηκαν  τη βοήθειά της την πρόσφερε απλόχερα. 

Για τους αναγνώστες που επιθυμούν να γνωρίσουν τι απέγιναν οι πεταλούδες μπορούν να αναζητήσουν το βιβλίο από τις εκδόσεις Φίλντισι. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Ευχή της Γιαγιάς-Κυριακή Κηρυττοπουλου

Ξεθωριασμένες Πεταλούδες -Συλλογικό Έργο

Η καθημερινότητα ενός ιδιαίτερου παιδιού :Αικατερίνη Χριστοπούλου