Όσα χρόνια κι αν περάσουν-Άνδρεα Αρβανιτίδου

 


Στη σημερινή μας παρέα η συγγραφέας κυρία   Άνδρεα Αρβανιτίδου θα μας μιλήσει  για το βιβλίο της με τον τίτλο:  Όσα χρόνια κι αν περάσουν,  που κυκλοφορεί από τις  Εκδόσεις  Διάνοια 

1.    Καλώς ορίσατε. Σας ευχαριστούμε πολύ.  Μιλήστε μας για το συγγραφικό σας έργο.

-Σας ευχαριστώ για την τιμή να με καλέσετε σε αυτή την ομάδα που αγαπώ ιδιαίτερα. Έχω εκδώσει μια ποιητική συλλογή από τις εκδόσεις Πηγή. Ένα βιβλίο βιωματικό για την απώλεια, την ασθένεια, την αγάπη, την δύναμη της αγάπης και την θέληση. Πριν τρεις μήνες εκδόθηκε το πρώτο μου μυθιστόρημα με τίτλο «Όσα χρόνια κι αν περάσουν», από τις εκδόσεις Διάνοια. Είμαι αρθρογράφος στο website gynaikaeimai.com, διατηρώ και το δικό μου επαγγελματικό website Andreaarvanitidou.com.

2.    Ποια είναι η υπόθεση που διαδραματίζεται στο βιβλίο σας;

 

-Το βιβλίο «Όσα χρόνια κι αν περάσουν» είναι το δεύτερο μου βιβλίο και πρώτο μυθιστόρημα από τις εκδόσεις Διάνοια. Είναι ένα αισθηματικό δράμα. Μια ιστορία αγάπης. Η πρώτη αγάπη της Άννας για τον Νίκο θα μένει για πάντα μέσα στην καρδιά της, ως ένα αγκάθι ανεκπλήρωτου έρωτα. Μετα το δημοτικό θα χαθούν. Η μοίρα όμως και η ζωή έχουν τα δικά τους σχέδια και θα δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία σε αυτή την αγάπη. Είκοσι χρόνια και απλή βόλτα θα φέρει την Άννα μπροστά σε ένα τραγικό γεγονός, μα παράλληλα και κάτι που ευχόταν χρόνια. Θα δει τον Νίκο μέσα σε ένα τραγικό ατύχημα. Η αγάπη τους θα ανθίσει. Τίποτα όμως δεν είναι αθώο όπως όταν ήταν παιδιά. Για να είναι μαζί πρέπει να περάσουν μέσα από πολύ ψυχικό πόνο, θα αντέξουν όλα αυτά τα εμπόδια; Θα μπορέσουν να αποφύγουν τις δολοπλοκίες και τα ψέματα; Ένα βιβλίο αφιερωμένο στην αγάπη με κάποιά στοιχεία κοινωνικά και μια ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα.

  Η ιστορία που αναφέρεται στο βιβλίο είναι επηρεασμένη από  προσωπικά βιώματα ή είναι δημιούργημα μυθοπλασίας;

Η ιστορία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, στο πρώτο μισό μπορούμε να το πούμε σαν βίωμα γιατί είναι η παιδική μου ηλικία. Σαν σύνολό είναι μυθοπλασία βασισμένα σε δικά μου αληθινά γεγονότα. Δεν είναι ούτε αυτοβιογραφία, ούτε βιογραφία. Είναι καθαρά μυθιστόρημα.

    Ποια μηνύματα θέλετε να περάσετε μέσα από το συγκεκριμένο βιβλίο;

Για μένα μέσα σε κάθε βιβλίο υπάρχουν μηνύματα. Έτσι και στο δικό υπάρχουν κάποια, δεν θα ήθελα να τα πω, μου αρέσει να δίνω την ελευθερία στον αναγνώστη να βλέπει μόνος τα μηνύματα. Κάθε άνθρωπός είναι διαφορετικός και παίρνει τα δικά του διδάγματα.

     Σε ποια κατηγορία της λογοτεχνίας κατατάσσεται το βιβλίο σας;

Αυτό είναι ένα θέμα που έχει μπερδέψει πολλούς. Για μένα είναι ένα αισθηματικό δράμα, και λέγοντας δράμα δεν εννοώ μόνο κλάμα. Δράμα επίσης σημαίνει ότι πολλές σκηνές γίνονται εικόνες, μπορούν να δραματοποιηθούν. Έχει και κάποια κοινωνικά στοιχεία, αλλά κατά μεγάλη έκταση είναι ο έρωτας.

    Πιστεύετε ότι ο άνθρωπος μπορεί να καταφέρει να βρει την ευτυχία χωρίς  να περάσει πρώτα μέσα από τον πόνο;

Η ζωή είναι απρόβλεπτη, όλα είναι πιθανά , αν έχει τα μάτια ανοιχτά και μαθαίνει από την δυστυχία των άλλων, δεν χρειάζεται να περάσει μέσα από τον πόνο. Έμεινα στην ζωή για δεύτερη φορά και σκοπός μου είναι να μεταδώσω ακριβώς αυτό, να δουν τον πόνο μου και να μάθουν μέσα από αυτόν, χωρίς να χρειαστεί να περπατήσουν τα δικά μου μονοπάτια.

    Πιστεύετε ότι η αληθινή αγάπη μπορεί να νικήσει πολλές δυσκολίες και  να γλυκάνει τον πόνο που νιώθει η ανθρώπινη ψυχή;

Μόνο η αγάπη έχει την δύναμη να γλυκάνει κάθε πόνο και να κάνει την όποια δυσκολία πιο υποφερτή. Όλα γίνονται πιο εύκολα όταν μοιράζονται.

  Τελικά όσα χρόνια κι αν περάσουν … τι πρόκειται να αλλάξει ή να συμβεί κατά τη γνώμη σας.

Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον, ζούμε το τώρα. Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά γιατί το έζησα, είναι ότι αν μια αγάπη είναι αληθινή και δυνατή όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν ξεχνιέται.

    Ποιοι είναι οι συνταξιδιώτες που σας βοήθησαν στην ολοκλήρωση του συγκεκριμένου συγγραφικού σας ταξιδιού;

Εγώ και ο εαυτός μου. Είναι ένα βιβλίο που έχω χρόνια στο μυαλό μου και επιτέλους το ολοκλήρωσα μετά από πέντε χρόνια με ενδιάμεσες δυσκολίες με σοβαρές ασθένειες και πολύ οδυνηρές απώλειες.

Οι αναγνώστες που επιθυμούν  να διαβάσουν το βιβλίο σας που μπορούν να το αναζητήσουν ;

Το βιβλίο «Όσα χρόνια κι αν περάσουν το βρίσκεται στο σάιτ των εκδόσεων Διάνοια εδώ. Επίσης σε όλα τα βιβλιοπωλεία με παραγγελία.

Ευχαριστούμε πολύ. Να είστε καλά και να είναι το βιβλίο σας καλοτάξιδο.

Εγώ σας ευχαριστώ που στηρίζετε το έργο των συγγραφέων και είστε πάντα δίπλα μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η καθημερινότητα ενός ιδιαίτερου παιδιού :Αικατερίνη Χριστοπούλου

Η Ευχή της Γιαγιάς-Κυριακή Κηρυττοπουλου

Ξεθωριασμένες Πεταλούδες -Συλλογικό Έργο