Ο Περιβαντούλης -Παύλος Τζιούρου

 Ο Περιβαλούντης είναι ένας γλυκός και τρυφερός γίγαντας. Ένα γλυκό χαμόγελο στολίζει το πρόσωπό του και για το λόγο αυτό όλοι θέλουν να τον κάνουν παρέα.  Μένει σε μία μικρή πόλη και έχει  άναπτύξει μία όμορφη σχέση με τους κατοίκους της, η οποία στηρίζεται  στον αμοιβαίο σεβασμό. 

Όμως ξαφνικά μία δυνατή καιταιγίδα θα γίνει αφορμή  να δημιουργηθούν κάποιες παραξηγήσεις, οι οποίες ενδεχομένως να οδηγήσουν στη ρήξη της όμορφης αυτής σχέσης. 

Οι κάτοικοι καθώς δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκύπτουν  από την  απρόβλεπτη καταιγίδα ,καταβάλλονται από αρνητικά συναισθήματα, καταλογίζοντας την ευθύνη στον Περιβαλούντη. Εκείνος όταν το μαθαίνει στενοχωριέται και άρχισε να διακατέχεται από αρνητικά συναισθήματα τα οποία μεταδίδει  και στους ίδιους τους ανθρώπους. 

Όταν όμως οι άνθρωποι αναλάβουν  τις ευθύνες που τους αναλογούν , ζητούν  από τον Περιβαλούντη να τους συγχωρέσει και όλοι μαζί αρχίζουν  να προσπαθούν  ώστε να φέρουν ξανά την αρμονία στη φύση και την ηρεμία στη μικρή τους πόλη. 

Ένα όμορφο βιβλίο που μαθαίνει στα παιδιά να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους.  Οι μικροί και οι μεγάλοι αναγνώστες μέσα από το συγκεκριμένο βιβλίο του κυρίου   Παύλου Τζιούρου μαθαίνουν να επικοινωνούν με τους συνανθρώπους του αλλά και με το περιβάλλον που τους φιλοξενεί. 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τι εκδόσεις iWrite.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Ευχή της Γιαγιάς-Κυριακή Κηρυττοπουλου

Ξεθωριασμένες Πεταλούδες -Συλλογικό Έργο

Η καθημερινότητα ενός ιδιαίτερου παιδιού :Αικατερίνη Χριστοπούλου