Η φλόγα, η φωτιά κι η στάχτη-Γεώργιος Ελ. Τζιτζικάκης

  



Στη σημερινή μας παρέα ο συγγραφέας κύριος Γεώργιος Ελ. Τζιτζικάκης θα μας μιλήσει για το βιβλίο του με τον τίτλο: Η φλόγα, η φωτιά κι η στάχτη που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΑΚΤΟS.

 

1, Καλώς ορίσατε. Σας ευχαριστούμε. Ποια είναι η υπόθεση που διαδραματίζεται στο βιβλίο σας;

 

:Τρεις φίλες, στην ηλικία των 40, αποφασίζουν να πάνε διακοπές για λίγες μέρες στη Σκιάθο. Έχουν χρόνια να το κάνουν και πιστεύουν ότι η φιλία τους θα αναθερμανθεί, όμως μεταξύ τους υπάρχουν πολλά μυστικά που θα διαταράξουν τη σχέση τους και τις διακοπές αυτές. Μέσα από αυτά τα γεγονότα θα δούμε τον διαφορετικό χαρακτήρα της καθεμιάς και τις θέσεις τους επάνω σε θέματα σχέσεων, οικογένειας και για το πώς διαχειρίζονται τον εαυτό τους.

 

2. Ποια είναι τα μηνύματα που θέλετε να κάνετε γνωστά μέσα από το συγκεκριμένο βιβλίο;

 

 Το έργο μιλάει για τους λάθος ανθρώπους που έχουμε στη ζωή μας, είτε ως φίλους είτε ως σχέσεις ερωτικές και για τα μυστικά που κουβαλάει κάποιος στη ζωή του. Μιλάει για το βάρος μιας απόφασης, για τα ψέματα και το πείσμα αλλά μιλάει επίσης και για τη μετάνοια, τη συγχώρεση και την υπομονή.

 

3. Η ιστορία που αναφέρεται στο βιβλίο είναι επηρεασμένη από βιώματα προσωπικά/ 

γνωστών σας προσώπων, ή είναι δημιούργημα μυθοπλασίας;

 

Η ιστορία είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και όσα περιγράφει έχουν συμβεί όντως. Άλλωστε πολλοί αναγνώστες που το διάβασαν σημείωσαν ότι όσα τους διηγήθηκα είναι καταστάσεις τις οποίες έχουν ζήσει και οι ίδιοι κάποια στιγμή στη ζωή τους. Και νομίζω αυτό συστήνει και την επιτυχία ενός έργου, το να μιλάει κατευθείαν στην καρδιά του αναγνώστη.

 

4. Η φλόγα, η φωτιά κι η στάχτη τιτλοφορείται το βιβλίο. Πώς αποφασίσατε να δώσετε τον 

συγκεκριμένο τίτλο;

 

 Έχει να κάνει με το βάρος μιας απόφασης και με το μυστικό της. Όταν αποφασίσεις να μην είσαι ειλικρινής με τις κοινωνικές σου σχέσεις (κάθε είδους σχέσεις, είτε φιλικές είτε οικογενειακές είτε ερωτικές) τότε ξεκινά μια φλόγα ψεμάτων και διαπλοκής που εξελίσσεται κάποια στιγμή σε φωτιά που θα σου κάνει ζημιά και κατόπιν θα απομείνουν μόνο οι στάχτες. Χρειάζεται ειλικρίνεια η ζωή, αν και αυτό είναι κάτι δύσκολο για πολλούς ώστε να το πετύχουν.

 

5. Στην εισαγωγή του βιβλίου ο αναγνώστης συναντά την παρακάτω φράση που κάνει 

ιδιαίτερη εντύπωση: Δεν διαφέρει τόσο ο ένας άνθρωπος από τον άλλο και εντέλει ίσως 

κανένας να μην ξέρει τι θέλει πραγματικά στη ζωή του. Ποια είναι η δική σας άποψη;

 

 Αυτή ακριβώς είναι και η δική μου άποψη. Θεωρώ ότι ως άτομα ενός κοινωνικού συνόλου αποτελούμε συνεχώς μεταβλητές που αλλάζουν επηρεαζόμενες από δεκάδες παράγοντες. Σε κάθε κατάσταση που προκύπτει στη ζωή μας, κάτι μαθαίνουμε για τους εαυτούς μας (και για τους γύρω μας, φυσικά). Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί που στην πορεία μπερδεύονται και χάνουν τον δρόμο τους, δεν ξέρουν τι θέλουν και πέφτουν σε αλλεπάλληλα λάθη. Σε αυτό αφορά η συγκεκριμένη φράση του βιβλίου.

 

6. Ποιοι είναι οι συνταξιδιώτες που σας βοήθησαν στην ολοκλήρωση του συγκεκριμένου 

συγγραφικού σας ταξιδιού;

 

 Όπως πάντα συνταξιδιώτες μου στη συγγραφή είναι η μουσική (δεν γράφω αν δεν έχω μουσική στα αυτιά μου), η πειθαρχία για να μην ξεφεύγω από τη ραχοκοκαλιά της υπόθεσης και η φαντασία για να κάνω ενδιαφέρον το έργο.

 

7,Οι αναγνώστες που επιθυμούν έστω και αναγνωστικά να γνωρίσουν πως πέρασαν οι 3 

φίλες τις καλοκαιρινές τους διακοπές που μπορούν να βρουν το βιβλίο σας ώστε να το  καταφέρουν;


Το βιβλίο υπάρχει σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία και στις εκδόσεις Κάκτος.

 

 

Ευχαριστούμε πολύ. Να είστε καλά και το βιβλίο να είναι καλοτάξιδο.

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Ευχή της Γιαγιάς-Κυριακή Κηρυττοπουλου

Ξεθωριασμένες Πεταλούδες -Συλλογικό Έργο

Η καθημερινότητα ενός ιδιαίτερου παιδιού :Αικατερίνη Χριστοπούλου