Ταγκό με τον Καρ-Κείνο-Μαρία Νεφέλη Δημητρίου Ναθαναήλ

 


Το βιβλίο με τον τίτλο : "Ταγκό με τον Καρ-Κείνο" (2η έκδοση -AKAKIA Publications, London 2021),  της συγγραφέως Μαρίας Νεφέλης Δημητρίου Ναθαναήλ   θεωρείται ένα συναρπαστικό μοίρασμα ψυχής της Μαρίας με τον ίδιο τον αναγνώστη. Με μοναδικό τρόπο παρουσιάζει  την δύσκολη περιπέτεια που βιώνει με την υγεία της χωρίς να αφήνει περιθώρια να την εγκλωβίζει σε οποιαδήποτε μορφή ηττοπάθειας.  Βασικό χαρακτηριστικό του βιβλίου  είναι ότι δεν περιορίζεται σε κάποια σελίδα του στην έκκληση : αφήστε με να ζήσω". Αντίθετα προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τον αναγνώστη  συγκινώντας τον με ευγενικό τρόπο και προκαλώντας παράλληλα τους θετικούς προβληματισμούς του.

 Δεν πρόκειται  για ένα βιβλίο αυτοβιογραφίας αλλά για ένα ξεχωριστό δοκίμιο  φιλοσοφίας.  Παράλληλα με τα προσωπικά της βιώματα η συγγραφέας  κάνει γνωστούς τους βαθυστόχαστους συλλογισμούς της,  οδηγώντας κάθε αναγνώστη  σε σπουδαία συμπεράσματα.

 Με καυστικό τρόπο αναφέρεται  τόσο  στην ευθυνοφοβία όσο και στην αδιαφορία που εμφανίζουν οι γιατροί, χρησιμοποιεί την δική της λέξη καρ-κοινωνία  αναφερόμενη στην κοινωνία της οποίας τα άτομα εμφανίζουν πανομοιότυπη συμπεριφορά όπως τα καρκινικά κύτταρα.

 Η συγγραφέας  μέσα από τα μηνύματα του βιβλίου της,απευθύνει όχι μόνο δραματικές εκκλήσεις αλλά και προτάσεις ουσιώδεις.  Παρουσιάζει με όμορφο και ταυτόχρονα εύστοχο τρόπο προβλήματα σημαντικά της σύγχρονης εποχής. Ατενίζει με ελπίδα αισιοδοξία το μέλλον και καταβάλλει κάθε προσπάθει για να το πετύχει. .

  Αξίζει να κάνουμε δώρο στον εαυτό μας  αλλά και στα αγαπημένα μας πρόσωπα το συγκεκριμένο βιβλίο με τον τίτλο: "Ταγκό με τον Καρ-Κείνο". 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνούμε με την ίδια τη συγγραφέα:https://www.facebook.com/Nefelaki1985

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Ευχή της Γιαγιάς-Κυριακή Κηρυττοπουλου

Ξεθωριασμένες Πεταλούδες -Συλλογικό Έργο

Η καθημερινότητα ενός ιδιαίτερου παιδιού :Αικατερίνη Χριστοπούλου