Τα βασίλεια-Αλέξανδρος Καψοκόλης


Στη σημερινή μας παρέα  ο συγγραφέας  κύριος    Αλέξανδρος Καψοκόλης θα μας μιλήσει για το βιβλίο του με τον τίτλο:   Τα βασίλεια που  κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Βακχικόν.

1, Καλώς ορίσατε Σας ευχαριστούμε πολύ. Μιλήστε μας για το συγγραφικό σας έργο.

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Ξεκίνησα να γράφω το 2009 κ ολοκλήρωσα το Αβατο το 2012 κ εκδόθηκε το 2020. Το 2015 ξεκίνησα Τα Βασίλεια τα οποία κ τελείωσα το 2020 κ εκδόθηκαν το 2022 κ τα δυο από τις εκδόσεις βακχικον. Το 2024 αν όλα.πάνε καλά έρχεται κ το τρίτο μου βιβλιο.

2. Ποια είναι η  ιστορία που διαδραματίζεται  στο βιβλίο σας;

Τα Βασίλεια είναι μια ιστορία εποχής σε έναν φανταστικό κόσμο γεμάτο ιππότες, τοξότες, Βασιλιάδες και μάχες. Ενας ματωμενος φανταστικος μεσαίωνας.

3.   Το βιβλίο τιτλοφορείται: Τα Βασίλεια. Πώς επιλέξατε να δώσετε τον συγκεκριμένο τίτλο;

Ο τίτλος ήταν αποτέλεσμα του περιεχομένου μάλιστα υπήρξε κάποια στιγμή και μια προσθήκη στον τίτλο αλλά τελευταία στιγμή τον αφαίρεσα.

4. Ποια είναι τα μηνύματα που θέλετε να κάνετε γνωστά μέσα από  αυτό το βιβλίο;

Η αξία της φιλίας , της τιμής, της πίστης και της ικανότητας να μην γνωρίζουν οι άνθρωποι τις πραγματικές δυνάμεις τους κ την θέληση τους να φτάσουν στο σκοπό τους κ το τίμημα που θα πρέπει να πληρώσουν για να το πετύχουν.

5.   Ποιο είναι το κίνητρο  που σας οδήγησε στη συγγραφή του;

Ήθελα να γράψω ένα βιβλίο εποχής, η περίοδος ήταν σωστή κ ο χρόνος μου πιο χαλαρός κ η διάθεση μου έτεινε προς κάτι τέτοιο.

6   Μέσα στο βιβλίο ο αναγνώστης συναντάει την παρακάτω φράση: Να γνωρίζεις καλά τον εχθρό σου, αλλά ακόμη καλύτερα να μη γνωρίζεις ποτέ τον πραγματικό εχθρό σου. Θέλετε να τη σχολιάσετε;

Είναι μία μεγάλη αλήθεια, στη ζωή δεν ξέρεις πραγματικά ποιος είναι μαζί σου κ ποιος όχι έτσι είναι και στο πόλεμο, σκάκι εχθρών κ φίλων φανερώνει και αθεατων.

7.  Σε ποια κατηγορία της λογοτεχνίας θα μπορούσε να ενταχθεί το συγκεκριμένο βιβλίο;

Φανταστικού, εποχής ή και τα δυο μαζί.

8.   Τις σελίδες του βιβλίου συνοδεύουν υπέροχα  ασπρόμαυρα σκίτσα. Θέλετε να μας πείτε  για την όμορφη αυτή πρωτοτυπία  του βιβλίου σας;

Σκέφτηκα ότι θα ήθελα να μπείτε ακόμα πιο μέσα στο κόσμο μου με το να δείτε το ασπρόμαυρο των βασιλείων με κάποιες χαρακτηριστικές εικόνες.

9. Ποιοι είναι οι συνταξιδιώτες που σας βοήθησαν  στην ολοκλήρωση του συγκεκριμένου συγγραφικού σας ταξιδιού;

Οι εμπειρίες μου. Οι άνθρωποι που συναναστρέφομαι εκείνη την περίοδο, οι μάχες που χάνω και κερδίζω.

10.Οι αναγνώστες που ενδιαφέρονται να  γνωρίσουν τα Βασίλεια  που μπορούν να αναζητήσουν το βιβλίο  σας ώστε να  νιώσουν λίγο βασιλικά έστω και  αναγνωστικά;

Στα βιβλιοπωλεία ή να το παραγγείλουν ηλεκτρονικά. Ένα βιβλίο γίνεται καλοτάξιδο εμπράκτως και όχι μόνο με ευχές.

 Σας ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη ...Εύχομαι και εσείς να τα Κατακτήσατε...!!!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Ευχή της Γιαγιάς-Κυριακή Κηρυττοπουλου

Ξεθωριασμένες Πεταλούδες -Συλλογικό Έργο

Η καθημερινότητα ενός ιδιαίτερου παιδιού :Αικατερίνη Χριστοπούλου