Ουαί Υμίν -Κατερίνα Γαγανέλη

 


Στη σημερινή μας παρέα η  συγγραφέας κυρία   Κατερίνα  Γαγανέλη θα μας μιλήσει για το βιβλίο της με τον τίτλο: Ουαί Υμίν   που κυκλοφορεί  με αυτοέκδοση και σύντομα θα φέρει την υπογραφή των Εκδόσεων  Suenobooks
.

1. Καλώς ορίσατε.

 Σας ευχαριστούμε πολύ. Μιλήστε μας για το συγγραφικό σας έργο.

Καλησπέρα σας και σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση.

Έχω τη χαρά να σας μιλήσω για το 2ο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από το Νοέμβριο του 2022 και είναι μια συλλογή διηγημάτων με διαφορετική θεματολογία. Η αρχή στη συγγραφική μου διαδρομή έγινε με το παιδικό βιβλίο «Με λένε Πάτρα» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κομνηνός. Σύντομα θα είμαι σε θέση να σας ενημερώσω και για ένα νέο βιβλίο που είναι στη διαδικασία της εικονογράφησης και θα έχει τίτλο «Τσιμπάει» .

2. Ποιο είναι το περιεχόμενο του βιβλίου σας;  

Πρόκειται όπως προανέφερα για συλλογή που με απλή ερμηνεία θα πει ποικιλία θεμάτων, προσώπων  αλλά και ύφους. Όλα με ένα κοινό παρονομαστή, τον άνθρωπο.  Ιστορίες ανθρώπων διαφορετικού φύλου, εποχής αλλά και τάξης φέρνουν τον αναγνώστη αντιμέτωπο –ίσως- και με τον ίδιο του τον εαυτό.

3.  Ποια είναι τα μηνύματα που θέλετε να κάνετε γνωστά μέσα από  αυτό το βιβλίο;

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των ιστοριών είναι η αλληλεγγύη.  Είναι εύκολο για τον αναγνώστη να ταυτιστεί  με κάποιον ήρωα και δίνεται η ευκαιρία επίσης για μια ενδελεχή ενδοσκόπηση του ίδιου μας του εαυτού. Ακούγεται εύκολο αλλά δεν είναι. Δεν αντέχουν όλοι τη διαδικασία αυτής της αναμέτρησης με λάθη ή σωστά του παρελθόντος.

4. Ποιο είναι το ερέθισμα που σας οδήγησε στη συγγραφή του;

Δεν μπορώ να απαντήσω εύκολα γιατί είναι  γραφή ετών. Διαφορετικές στιγμές της καθημερινότητας με «ανάγκαζαν» να αποτυπώσω τις σκέψεις μου στο χαρτί.  Ευχάριστες ή δυσάρεστες εμπειρίες έγινα η αφορμή και σήμερα κρατάτε αυτό το βιβλίο στα χέρια σας.

 5.  «Ουαί Υμίν»  τιτλοφορείται το βιβλίο. Πως επιλέξατε να δώσετε το συγκεκριμένο τίτλο;

Ουαί Υμίν που θα πει αλίμονο σας. Θυμίζει περισσότερο  κραυγή αγωνίας για όλα όσα ζει η ανθρωπότητα και μοιάζει να μην έχει επιστροφή. Εσείς οι «ισχυροί», και δεν εννοώ τους ισχυρούς του πλανήτη αλλά αυτούς που ντύνονται επιδέξια το ρούχο της αδιαφορίας, ρίξτε μια ματιά δίπλα σας, στο γείτονά σας, στον άνθρωπο της διπλανής πόρτας. Αναρωτηθείτε πόσο κοντά είμαστε όλοι στο να ζήσουμε μια ιστορία από αυτές των διηγημάτων; 

6.    Με ποιο ή ποια πρωταγωνιστή ή πρωταγωνίστρια των ιστοριών που αναφέρετε, ταυτίζεστε περισσότερο;

Θα παραδεχτώ ευθέως ότι αγαπάω πολύ την Κυρία Στάσα. Είναι ένας ήρωας που έψαχνε εναγωνίως να βρει  τη φωνή της και να μας μιλήσει για την απόρριψη που αισθάνεται  προς το τέλος της ζωής της.

7.  Θεωρείτε ότι μέσα από τις ιστορίες που περιγράφετε ο αναγνώστης θα αναγνωρίσει  τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας ή ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό;

Μιλάμε για ένα βιβλίο πλούσιο σε αντιθέσεις.  Γνωρίζοντας τους πρωταγωνιστές όπως προανέφερα σίγουρα κάποιος θα σας γοητεύσει. Ίσως γιατί του μοιάζετε, ίσως γιατί  σας θυμίζει έναν φίλο ή συγγενή.  Η γραφή είναι προσωποκεντρική και  εύχομαι να μην «πονέσουν» κάποιες θύμησες.

8.   Το βιβλίο κυκλοφορεί  σε  νέα έκδοση και έχει εμπλουτιστεί με νέες ιστορίες . Θέλετε να μας μιλήσετε για αυτό;

Ουδέν κακόν αμιγές καλού λέει το ρ ητό της αρχαιοελληνικής Γραμματείας, που αποδίδεται στους Στωικούς φιλοσόφους και θα πει σε απλή μετάφραση «δεν υπάρχει κακό που να μη γεννάει και κάποιο καλό» και θα μείνω σε αυτό.

9. Ποιοι είναι οι συνταξιδιώτες που σας βοήθησαν  στην ολοκλήρωση του συγκεκριμένου συγγραφικού σας ταξιδιού;

Δε θα μπορούσα να μην αναφέρω τον άντρα μου που είναι και ο πρώτος αναγνώστης των κειμένων μου και πολύ αυστηρός κριτής. Στη δημιουργία του βιβλίου θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην ευχαριστήσω τον φίλο και ομότεχνο Χρήστο Παπαχρυσάφη, ο οποίος προσέφερε τα μέγιστα για να πάρει την τελική του μορφή το «Ουαί Υμίν».

10.Οι αναγνώστες που ενδιαφέρονται  ταξιδέψουν με τα διηγήματα που περιλαμβάνονται στο συγγραφικό σας πόνημα , που μπορούν να αναζητήσουν το βιβλίο  σας ώστε να   γνωρίσουν  αυτό το όμορφο ταξίδι έστω και αναγνωστικά;

Σας  ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να αναφέρω στους φίλους αναγνώστες πως σύντομα θα περατωθεί η δημιουργία ιστοσελίδας με την επωνυμία των Εκδόσεων Suenobooks. Η προμήθεια του βιβλίου θα γίνεται εύκολα και θα αποστέλλεται αυθημερόν. Το site είναι υπό κατασκευή και μέχρι να ολοκληρωθεί η διακίνηση γίνεται από τις σελίδες των εκδόσεων Suenobook σε facebook και  Instagram.

https://www.facebook.com/GaganeliKaterina

https://www.instagram.com/sueno_books/

Ευχαριστούμε πολύ. Να είστε καλά και το βιβλίο να είναι καλοτάξιδο.

Ευχαριστώ για την υπέροχη φιλοξενία και επιτρέψτε μου να ευχηθώ σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά να ζουν σαφή χαρές!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Ευχή της Γιαγιάς-Κυριακή Κηρυττοπουλου

Ξεθωριασμένες Πεταλούδες -Συλλογικό Έργο

Η καθημερινότητα ενός ιδιαίτερου παιδιού :Αικατερίνη Χριστοπούλου