Ένα λιοντάρι πολύ διαφορετικό -Χρυσάνθη Μαρία Μωραΐτη

 


Στη σημερινή μας παρέα η  συγγραφέας κυρία   Χρυσάνθη Μαρία Μωραΐτη  θα μας μιλήσει για το βιβλίο της με τον τίτλο:   Ένα λιοντάρι πολύ διαφορετικό που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις   Οσελέτος.

1, Καλώς ορίσατε Σας ευχαριστούμε πολύ. Μιλήστε μας για το συγγραφικό σας έργο.

Καλησπέρα σας και σας ευχαριστώ πολύ! Είναι το πρώτο μου βιβλίο, το πρώτο μου παραμύθι κι ελπίζω να αγαπηθεί από γονείς και παιδιά! Κι εύχομαι να υπάρξει και συνέχεια!

2. Ποια είναι η  ιστορία που διαδραματίζεται στο βιβλίο σας; 

Πρόκειται για ένα λιονταράκι τον Γκερτ, ο οποίος αισθάνεται διαφορετικός από τα λιοντάρια της αγέλης του και γι  αυτό αποφασίζει να φύγει και να κάνει καινούριους φίλους! Αλλά δεν είναι εύκολο γιατί τα υπόλοιπα ζωάκια τον βλέπουν και τον φοβούνται λόγω της άγριας φύσης του! Εκείνος όμως είναι διαφορετικός από επιλογή δε θέλει να βλέπει τον φόβο και τον πανικό στα υπόλοιπα ζώα και γι αυτό επιλέγει να αλλάξει τρόπο ζωής και από σαρκοφάγο λιοντάρι να γίνει φυτοφάγο!!! Όπως καταλαβαίνει στην πορεία είναι προτιμότερο καθώς δε βαρυστομαχιάζει κιόλας !

 

3.   Ποιο ήταν το ερέθισμα που σας οδήγησε να γράψετε  αυτό το βιβλίο;

Αυτό το βιβλίο το έγραψα σχεδόν 6 χρόνια πριν όταν ήμουν έγκυος στην Αλεξάνδρα και ήθελα να κάνουμε κάτι δημιουργικό με τις μεγάλες, τη Ναγια  και τη Χριστινα! Τους είπα λοιπόν ότι θα γραψω ένα παραμύθι θα τους το διαβάζω σελίδα -σελίδα κι εκείνες θα το ζωγραφίζουν όπως το φαντάζονται! Έτσι κι έγινε… και στη συνέχεια το παραμύθι μπήκε απλά σε ένα συρτάρι! Λίγο καιρό πριν μια φίλη και συγγραφεας λέγοντας της ότι θα ήθελα να ασχοληθώ με τη συγγραφή ζήτησε να το διαβάσει! Όταν το έκανε μου είπε ότι είναι καλό και να το προχωρήσω! Την εμπιστευτηκα και εδω είμαστε!

 

4. Ποια είναι τα μηνύματα που θέλετε να κάνετε γνωστά μέσα από  αυτό ;

Οποίος διαβάσει το βιβλίο καταλαβαίνει ότι δίνει τροφή για σκέψη για αρκετά θέματα! Τη διαφορετικότητα και την αποδοχή της, την αποκτηση φίλων, το γεγονός ότι δεν αλλάζουμε αυτό που είμαστε για να γίνουμε αποδεκτοί! Επιπλέον κάνει μικρή αναφορά στην  τήρηση των υποσχέσεων αλλά και στο ότι δεν απομακρύνομαι από τους γονείς μου! Εκτός αυτών κάνει τυχαία βέβαια αναφορα και στη χορτοφαγια!

 

5    Το  παραμύθι κάνει αναφορά για τη διαφορετικότητα. Θεωρείται ότι είναι εύκολο  για ένα παιδί να κατανοήσει  και να αποδεχτεί τη διαφορετικότητα που έχουν οι άνθρωποι;

Νομίζω ναι για τα παιδιά είναι πιο εύκολο απ ότι για μας τους μεγάλους!  Θεωρώ ότι  τα παιδιά σέβονται και αποδέχονται πιο εύκολα ο,τιδήποτε κατανοούν! Όποτε το σημαντικό είναι αυτό …συζήτηση και ενημέρωση για την κατανόηση του και από εκεί και πέρα πιστεύω οτι τα παιδιά ειναι πολύ οκ με την αποδοχή του!

 

6   Ο  μικρός αναγνώστη στο βιβλίο συναντά τη  φράση: Δεν μπορεί , θα βρω φίλους,. Για όλους υπάρχει κάποιος, όσο περίεργα διαφορετικός κι αν είναι. Θέλετε να τη σχολιάσετε;

Φυσικά! Είναι κάτι που το πιστεύω με όλη μου την καρδιά! Όλα αυτά είναι υποκειμενικά! Κάτι που για μενα είναι αποδεκτό για άλλον δεν είναι! Αντίστοιχα κάτι όμορφο, έξυπνο κτλ! Όποτε ναι το πιστεύω για όλους υπάρχει κάποιος εκεί έξω! Το δύσκολο είναι να το βρεις!

7. Η ιστορία που αναφέρεται  στο βιβλίο στηρίζεται σε προσωπικά βιώματα ή είναι δημιούργημα μυθοπλασίας;

Είναι καθαρά δημιουργία μυθοπλασίας! Απλα «μου βγήκε»!  Νομίζω βοήθησε λίγο η μικρή μέσα από την κοιλιά μου!😊

 

8. Οι εικονογράφοι του βιβλίου είναι οι κόρες σας. Θα θέλατε να μας μιλήσετε για αυτή τη συνεργασία;

Και τα τρία κορίτσια είναι παιδιά μου! Βιολογικό είναι το μικρό η Αλεξάνδρα! Θεωρώ το βιβλίο αυτό οικογενειακή υπόθεση! Όπως γράφω και στην αφιέρωση του βιβλίου και τα τρία κορίτσια με ενέπνευσαν η καθεμία με το δικό της τρόπο και γι αυτό τους το έχω αφιερώσει! Η μικρή κυριολεκτικά μέσα από την κοιλιά μου και οι μεγάλες με τις υπέροχες  ζωγραφιές τους  στα μάτια μου το τελειοποίησαν απλα θέλοντας να περάσουμε δημιουργικό χρόνο μαζι! Επίσης το όνομα του ήρωα είναι δίκη τους έμπνευση όπως και η επιλογή των ζώων που συναντά το λιονταρακι!

 

9. Ποιοι είναι οι συνταξιδιώτες που σας βοήθησαν  στην ολοκλήρωση του συγκεκριμένου συγγραφικού σας ταξιδιού;

Τα παιδιά που με ενέπνευσαν, ο σύζυγος μου που με στήριξε, η φίλη (ξέρει εκείνη) που με παρότρυνε να το προχωρήσω και φυσικά ο εκδοτικός που με εμπιστεύτηκε!

 

10.Οι αναγνώστες που ενδιαφέρονται να   γνωρίσουν  το λιοντάρι που ήταν πολύ διαφορετικό, που   μπορούν να αναζητήσουν το βιβλίο  σας ώστε να  το συναντήσουν  αναγνωστικά;

Το βιβλίο έχει δίκη του σελίδα @ena_liontari_poli_diaforetiko  στο Instagram  και σύντομα θα έχει και στο Facebook, όπου εκεί μπορεί ο καθένας να ενημερωθεί για διάφορες δράσεις , βιβλιοπαρουσιάσεις σε βιβλιοπωλεία, σε σχολεία και σε χώρους για παιδιά γενικότερα! Το βιβλίο μπορουν να το βρουν σε οποιοδήποτε Βιβλιοπωλειο κατά παραγγελία, σε πολλα eshops  και στο eshop του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «ο ήρωας κι ο δράκος του» όπου τα έσοδα πάνε για καλό σκοπό καθώς και στον ίδιο τον εκδοτικό! Στη σελίδα του βιβλίου οποίος ενδιαφέρεται θα ενημερωθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια που είναι διαθέσιμο και άμεσα ετοιμοπαραδοτο

Ευχαριστούμε πολύ. Να είστε καλά και το βιβλίο να είναι καλοτάξιδο.

 Σας ευχαριστώ παρά πολύ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Ευχή της Γιαγιάς-Κυριακή Κηρυττοπουλου

Ξεθωριασμένες Πεταλούδες -Συλλογικό Έργο

Η καθημερινότητα ενός ιδιαίτερου παιδιού :Αικατερίνη Χριστοπούλου