Αυτός είναι ο πρώην-Έλλη Γεωργίου

 


Στη σημερινή μας παρέα η  συγγραφέας κυρία   Έλλη Γεωργίου  θα μας μιλήσει για το βιβλίο της με τον τίτλο:    Αυτός είναι ο πρώην που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις  Φυλάτος/

1, Καλώς ορίσατε Σας ευχαριστούμε πολύ. Μιλήστε μας για το συγγραφικό σας έργο.

To βιβλίο «Αυτός είναι ο Πρώην» είναι το πρώτο μου βιβλίο. Από μικρή έγραφα σκέψεις, διηγήματα. Πριν 2 χρόνια παρακολούθησα ένα εκτεταμένο σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής το οποίο σαφέστατα βοήθησε στην ολοκλήρωση του πρώτου μου βιβλίου.

2. Ποια είναι η  ιστορία που διαδραματίζεται στο βιβλίο σας;

Η ιστορία περιγράφει την διαδρομή «εκείνης» που προσπαθεί να βγει από μια 10χρονη τοξική και χειριστική σχέση. Η διαδικασία είναι δύσκολη και επίπονη. Όταν το καταφέρνει πιστεύει ότι η ζωή της αρχίζει από την αρχή. Ένα τυχαίο γεγονός αλλάζει τα πάντα και βρίσκεται στην θέση να γνωρίζει αλήθειες που δεν θα μπορούσε να ξέρει ποτέ. Χρησιμοποιώ την λέξη αλήθειες και όχι αλήθεια γιατί τα γεγονότα και όσα «βλέπει» - μαθαίνει έρχονται το ένα μετά το άλλο. Η όλη διαδικασία την φτάνει στην κατάρρευση και στην αναζήτηση της κάθαρσης.

3.   Ποιο ήταν το ερέθισμα που σας οδήγησε να γράψετε  αυτό το βιβλίο;

Σίγουρα ο κάθε συγγραφέας γράφει το βιβλίο του για να εκφραστεί μέσα από αυτό. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το βιβλίο γράφτηκε γιατί έπρεπε να γραφτεί και να διαβαστεί.

4. Ποια είναι τα μηνύματα που θέλετε να κάνετε γνωστά μέσα από  αυτό ;

Τα μηνύματα είναι πολλά και σύγχρονα. Στην ιστορία θίγονται οι κακοποιητικές χειριστικές σχέσεις, όλα όσα ξέρουμε αλλά αρνούμαστε να δούμε, το cyber bulling μέσα από το οποίο πολλές γυναίκες καταλήγουν στην απομόνωση, τα dating apps, την φιλία, την οικογένεια. Όπως αναφέρεται και στο οπισθόφυλλο ο αναγνώστης βρίσκει τον εαυτό του μέσα σε αυτό.

5     Το βιβλίο  τιτλοφορείται Αυτός είναι ο πρώην, ποιος ήταν ο λόγος που επιλέξατε τον συγκεκριμένο τίτλο;

Ο τίτλος είναι κυριολεκτικός. Το βιβλίο περιγράφει από όλες τις πλευρές ποιος πραγματικά είναι. Και είναι Αυτός. Θα ήθελα ο τίτλος μου να προκαλέσει την περιέργεια του αναγνώστη και να θέλει να μάθει και εκείνος, ποιος τελικά είναι ο Πρώην.

6    Ο αναγνώστης στο βιβλίο συναντά τη  φράση: Πάρε τη δύναμή σου και άντε γεια…

Πιστεύεται ότι αρκεί μόνο η δύναμη για να απομακρυνθούμε από μία σχέση ή κατάσταση η οποία δεν δίνει ευτυχία και χαρά;

Πιστεύω ότι χρειάζεται η δύναμη μα πάνω από όλα χρειάζεται η αγάπη και η αξία που πρέπει να δίνουμε στους εαυτούς μας. Οι πιο σκληρές φράσεις είναι αυτές που λέμε εμείς μέσα μας. Η απόφαση για την απομάκρυνση παίρνεται όταν η εσωτερική μας φωνή μας προτρέπει στην ελευθερία μας και στην φροντίδα μας.

7.     Η ιστορία του βιβλίου είναι επηρεασμένη από προσωπικά σας βιώματα ή είναι δημιούργημα μυθοπλασίας;

Η ιστορία είναι ακραία ως γεγονός. Είναι τόσο ακραία που δεν μπορεί να παρά να είναι αληθινή, αλλά παράλληλα είναι τόσο ακραία που δεν μπορεί να είναι αληθινή.

Επιτρέψτε μου να αφήσω τον αναγνώστη να αποφασίσει και να μην δώσω απάντηση για αυτό.

8.     Η ιστορία που διαδραματίζεται στο βιβλίο ταυτίζεται με την ιστορία αρκετών ζευγαριών της σύγχρονης εποχής που  συνεχίζουν να μένουν μαζί παρόλο τα προβλήματα που έχουν εξαιτίας της νοοτροπίας: έτσι πρέπει. Ποια είναι η άποψή σας;

Οι γυναικοκτονίες , οι αυτοκτονίες δείχνουν με τον πιο έντονο τρόπο ότι μια σχέση που δεν είναι υγιής μπορεί να οδηγήσει σε μοιραία γεγονότα. Υπάρχει το «έτσι πρέπει», υπάρχει και το «δεν μπορώ». Το «δεν μπορώ» σχετίζεται αρκετές φορές με την αδυναμία να παραδεχτούμε ότι έχουμε κάνει λάθος επιλογή, σε σχέσεις που έχουμε επενδύσει πολύ.  Και αντί να το παραδεχτούμε, τιμωρούμε τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας. Κυρίως τα παιδιά μας. Επίσης σχετίζεται και με πρακτικά ζητήματα που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε.

Στην συγκεκριμένη ιστορία η ηρωίδα έχει την δυνατότητα και «εξαγοράζει» την ελευθερία της. Ναι την εξαγοράζει μέσω χρημάτων. Αυτό όμως δεν είναι εφικτό τις περισσότερες φορές. Οι κακοποιητικοί σύντροφοι δεν φεύγουν με ένα απλό «χωρίζουμε» και ο φόβος είναι το 3ο στοιχείο και ίσως το πιο σημαντικό που μας κρατάει σε αυτές τις σχέσεις.

9. Ποιοι είναι οι συνταξιδιώτες που σας βοήθησαν  στην ολοκλήρωση του συγκεκριμένου συγγραφικού σας ταξιδιού;

Ηταν ένα μοναχικό ταξίδι. Μετά την ολοκλήρωση του υπήρξαν διαφορετικές αντιδράσεις από «ειδικούς». Το πίστεψα από την αρχή και τώρα το βιβλίο είναι στην διάθεση όποιου θα ήθελε να το διαβάσει.

10. Οι αναγνώστες που ενδιαφέρονται να   γνωρίσουν  τον πρώην που μπορούν να αναζητήσουν το βιβλίο  σας ώστε να  τον  συναντήσουν  αναγνωστικά;

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο στο site του εκδοτικού μου οίκου αλλά και σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία και e-shops. Αρκεί μια απλή αναζήτηση «Αυτός είναι ο Πρώην Ελλη Γεωργίου» και μπορούν να το προμηθευτούν. Επιτρέψτε με να προτρέψω τους αναγνώστες να ξεφυλλίσουν τις πρώτες σελίδες του βιβλίου στο site του εκδοτικού. https://fylatos.com/shop/αυτός-είναι-ο-πρώην  

Ευχαριστούμε πολύ. Να είστε καλά και το βιβλίο να είναι καλοτάξιδο.

Σας ευχαριστώ και εγώ για την δυνατότητα που μου δώσατε να σας μιλήσω για το βιβλίο μου!!! Εύχομαι καλή ανάγνωση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Ευχή της Γιαγιάς-Κυριακή Κηρυττοπουλου

Ξεθωριασμένες Πεταλούδες -Συλλογικό Έργο

Η καθημερινότητα ενός ιδιαίτερου παιδιού :Αικατερίνη Χριστοπούλου