Ο Μπάμπι με το Κόκκινο αυτί Έφη Πεντεφούντη


Γιατί ο Μπάμπι χαμήλωσε τα αυτιά του και άφησε ένα δάκρυ να κυλήσει στα  φωτεινά ματάκια του; Άραγε ευθύνονται οι λέξεις που άκουσε και τον ενόχλησαν; Λέξεις που του γέννησαν αρνητικά συναισθήματα και έκαναν την τρυφερή καρδούλα του για μία ακόμα φορά να ματώσει.  Στο κεφάλι του δεν σταματούν να στριφογυρίζουν οι λέξεις! Μπάμπι, πίσω τελευταίος, εσύ που είσαι ο πιο νέος. Τι  να κάνει και εκείνους για μία ακόμη φορά  σκύβει το κεφάλι και  υπακούει… Όμως  όχι για πολύ. Γιατί…Παραμονή Πρωτοχρονιάς,  μία ημέρα που μικροί και μεγάλοι περιμένουν με χαρά κάτι σημαντικό συμβαίνει που θα αλλάξει τη ζωή του. Μέσα από  μια αναποδιά ανατρέπονται όλα όσα θεωρούνται δεδομένα. Μέχρι εκείνη τη στιγμή.

  Ένα  βιβλίο που με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο  βοηθάει τα μικρά παιδιά   να κατανοήσουν τις έννοιες της ομαδικότητας και της συνεργασίας, αλλά ταυτόχρονα  και της αξίας  που έχει ξεχωριστά κάθε άνθρωπος ανεξάρτητα  από τη θέση στην οποία βρίσκεται κάθε φορά.  Είναι γνωστό άλλωστε πως μέσα σε μία ομάδα όλοι είναι απαραίτητοι για την καλή  και σωστή λειτουργία της

 Το  βιβλίο αυτό της συγγραφέας κυρίας,  Έφης Πεντεφούντη μπορεί  εκτός από την αφήγηση της  χριστουγεννιάτικης ιστορίας που περιλαμβάνει να γίνει  και θεατρική παράσταση σε σχολεία ή άλλους φορείς. μεταδίδοντας τα όμορφα μηνύματα στους μικρούς αλλά και στους μεγάλους αναγνώστες και θεατές αντίστοιχα.

 Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να το αναζητήσει από τις εκδόσεις Οσελέτος.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η καθημερινότητα ενός ιδιαίτερου παιδιού :Αικατερίνη Χριστοπούλου

Η Ευχή της Γιαγιάς-Κυριακή Κηρυττοπουλου

Ξεθωριασμένες Πεταλούδες -Συλλογικό Έργο