Το….ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ ΠΛΟΙΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΜΟΛΟΥ-Κλειώ Ιερωνυμάκη

 


Στη σημερινή μας παρέα η  συγγραφέας κυρία  Κλειώ Ιερωνυμάκη θα μας μιλήσει για το βιβλίο της με τον τίτλο:  Το….ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ ΠΛΟΙΟ  ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΜΟΛΟΥ που κυκλοφορεί από τις  Εκδόσεις Κομνηνός

1.     Καλώς ορίσατε. Σας ευχαριστούμε πολύ. Μιλήστε μας για το συγγραφικό σας έργο. 

 Καλώς σας βρήκα! Θέλω να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση και για το ενδιαφέρον σας! Είμαι μια νέα συγγραφέας με μόλις δύο βιβλία στο ενεργητικό μου. Η συγγραφή όμως είναι τρόπος ζωής και δεν περνά μέρα που να μη βάλω έστω δυο λέξεις σε σειρά.

2.     Ποια είναι η υπόθεση που διαδραματίζεται στο βιβλίο σας;  

Στο βιβλίο ακολουθούμε μια παρέα παιδιών δημοτικού, που είναι αποφασισμένα να γιορτάσουν την τελευταία μέρα της σχολικής χρονιάς με το γνωστό σε όλους μας μπουγέλο. Αφού ο διευθυντής απαγορεύει τη διεξαγωγή του στο προαύλιο, οι ήρωές μας αποφασίζουν να μπουν στο στοιχειωμένο πλοίο, στην άκρη του μόλου, κάτω από τον καμένο φάρο και να παίξουν εκεί. Πληθώρα ευτράπελων αλλά και επικίνδυνων καταστάσεων τα περιμένει σε αυτό το περιπετειώδες ταξίδι  που οδηγεί στην ενσυναίσθηση.     

3.       Θέλετε να μας αποκαλύψετε σε ποιο μέρος βρίσκεται το στοιχειωμένο πλοίο που αναφέρετε στο βιβλίο σας; 

(Χαμόγελο) Βρίσκεται στο λιμάνι της καρδιάς μου. Αναφέρομαι στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης. Η όλη ιστορία βρίσκεται στη σφαίρα της φαντασίας, όμως προέκυψε καθώς κοιτούσα τα δεμένα, για χρόνια, κατασχεμένα σαπιοκάραβα, εκεί στην άκρη του μόλου, κάτω από τον όμορφο φάρο μας.

4.     Η ιστορία που εξελίσσεται στο βιβλίο είναι επηρεασμένη από τα προσωπικά σας βιώματα ή είναι δημιούργημα μυθοπλασίας

Είναι προϊόν μυθοπλασίας, αλλά δεν μπορώ να αρνηθώ ότι, καθώς το έγραφα, είχα στο μυαλό μου το σχολείο των παιδικών μου χρόνων και τη νοσταλγία για το μπουγέλο που παίζαμε όλοι κάποτε. Τότε, που κάθε τέλος ζητούσε πανηγυρισμό και η λύτρωση με την ψυχρολουσία πηγαίναν χέρι χέρι.

5.     Ποια μηνύματα θέλετε να περάσετε  στους μικρούς αναγνώστες μέσα από το βιβλίο σας; 

Να διασκεδάζουν, να μη φοβούνται να είναι ο εαυτός τους και κυρίως, να μην αφήνουν τη διαφορετικότητα να γίνει τροχοπέδη στις συναναστροφές τους.

6.       Για ποια ηλικία θεωρείται ότι είναι κατάλληλο το συγκεκριμένο βιβλίο;

Θα έλεγα ότι μια καλή ηλικία είναι τα 8, καθώς πραγματεύεται ευαίσθητα θέματα όπως η μετανάστευση και το bullying.

7.      Με ποιον πρωταγωνιστή ή πρωταγωνίστρια αντίθετα που εμφανίζεται στο βιβλίο σας ταυτίζεστε περισσότερο;

Με όλους. Ένα κομμάτι του εαυτού μου κρύβεται μέσα στον κάθε ήρωα του βιβλίου.

8.      Ο Τασούλης ένας από τους πρωταγωνιστές της ιστορίας θεωρεί  ότι όχι μόνο η κοροϊδία  αλλά και η αδιαφορία είναι άδικη  όταν γίνεται σε κάποιο άνθρωπο. Ποια είναι η γνώμη σας;

Ο Τασούλης είναι ένα ευφυέστατο και προσγειωμένο παιδί. Δεν συμβιβάζεται με τη λύπηση, ζητά αληθινή φιλία ή τίποτα. Και τον λατρεύω γι' αυτό. Ήθελα να καταδείξω μέσα από την ιστορία ότι και η αδιαφορία είναι μια μορφή εκφοβισμού, που, ενδεχομένως, πληγώνει περισσότερο από άλλες γνωστότερες μορφές του.

9.      Ποιοι είναι οι συνταξιδιώτες που σας βοήθησαν στην ολοκλήρωση του συγγραφικού σας ταξιδιού;

Δεν θεωρώ ότι το συγγραφικό μου ταξίδι ολοκληρώθηκε. Πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί όταν ολοκληρωθεί το πέρασμά μου από τον κόσμο. Η συγγραφή είναι για μένα μοναχικός δρόμος, τον βαδίζεις άλλοτε ξεκούραστα και άλλοτε βαρυγκωμώντας, μα σίγουρα αξίζει τον κόπο. 

10.  Που μπορούν οι αναγνώστες να βρουν το βιβλίο σας;

Σε όλα τα βιβλιοπωλεία και φυσικά, άμεσα, από τις εκδόσεις Κομνηνός.

Ευχαριστούμε πολύ. Να είστε καλά και να  είναι το βιβλίο καλοτάξιδο

Να είστε καλά και εσείς. Σας ευχαριστώ για την όμορφη κουβέντα μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η καθημερινότητα ενός ιδιαίτερου παιδιού :Αικατερίνη Χριστοπούλου

Η Ευχή της Γιαγιάς-Κυριακή Κηρυττοπουλου

Ξεθωριασμένες Πεταλούδες -Συλλογικό Έργο