Οι ΕΙΔΟΙ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ

 


Οι ειδοί  του Μαρτίου του Βαγγέλη Παπαδήμα  είναι ένα βιβλίο που μέσα από τα δύο διηγήματα που περιέχει οδηγεί  τον αναγνώστη στην αναζήτηση καινούριων τρόπων  που θα τον βοηθήσουν στην αυτοβελτίωσή του. Το μόνο που χρειάζεται για την εσωτερική αυτή αλλαγή είναι ο μελλοντικός αναγνώστης να επιθυμήσει ο ίδιος ν' αλλάξει τον κόσμο του. 

Με μια προσεκτική ματιά και παρατήρηση στο βιβλίο, εντοπίζονται  δόγματα αυτοκριτικής, συμβουλές αυτοβελτίωσης, στρατηγικές μάνατζμεντ και πωλήσεων , οι οποίες δένονται αρμονικά και με αριστουργηματικό τρόπο μεταξύ τους. 

Οι βασικοί πρωταγωνιστές είναι ο Λευτέρης ,ο έμπειρος  πωλητής και αφοσιωμένος στο κατάστημα που εργάζεται  το οποίο διαχειρίζεται σαν να είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του.  Αισθάνεται μία σιγουριά όχι μόνο στις γνώσεις του αλλά και στην εμπειρία χρόνων που έχει αποκτήσει . Όλα όμως στη ζωή του ανατρέπονται τη στιγμή που τον καλούν να επιμορφωθεί αφού ο κόσμος συνεχώς αλλάζει . Από την άλλη ο Δημήτρης  εμφανίζεται ως ένας νέος εκπαιδευτής πάνω σε θέματα που αφορούν τις πωλήσεις. Η ζωή του μοιράζεται ανάμεσα σε ένα γάμο ο οποίος δεν είναι και τόσο επιτυχημένος αλλά και σε ένα επάγγελμα το οποίο αν και αγαπά δεν του δίνει την ανάλογη ικανοποίηση.  Όλα θα ανατρεπούν στη ζωή του τη μέρα που κάποιος μαθητής του παρακολουθεί ένα σεμινάριο πάνω στις πωλήσεις, θα προσπαθήσει να τον αμφισβητήσει. 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η καθημερινότητα ενός ιδιαίτερου παιδιού :Αικατερίνη Χριστοπούλου

Η Ευχή της Γιαγιάς-Κυριακή Κηρυττοπουλου

Ξεθωριασμένες Πεταλούδες -Συλλογικό Έργο