Τα διαστημικά ταξίδια του Σωκράτη Δημήτρης Παναγάκος

 

Μπορεί άραγε ένα αθώο νεανικό φλερτ να οδηγήσει  σε ένα όμορφο ταξίδι  στον κόσμο  της Αστρονομίας;  Μα φυσικά και μπορεί όπως διακρίνεται καθαρά από την ιστορία του  έφηβου Σωκράτη ο οποίος με τη βοήθεια του παππού του αρχίζει ένα υπέροχο ταξίδι γνωριμίας με το διάστημα με στόχο όχι μόνο την απόκτηση των γνώσεων  για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και την πρόκληση του θαυμασμού της Νεφέλης, όταν διαπιστώνει ότι βρήκε ένα φίλο με κοινά ενδιαφέροντα.

 Η μελέτη είναι το μυστικό που θα δώσει την αξία σε κάθε γνώση που θα αποκτηθεί , υποστηρίζει ο παππούς του και έτσι ο αγαπημένος του εγγονός    θα προσπαθήσει να υιοθετήσει τη συγκεκριμένη άποψη προσπαθώντας να κατακτήσει τη γνώση μέσα από ένα ιδιαίτερο  και ενδιαφέροντα τρόπο.

 Έτσι τα παιχνίδια μαζί με τον παππού θα γίνουν ι η καθημερινή συντροφιά του και μέσα από αυτά θα ανακαλύψει  γεωμετρικές έννοιες , θα μάθει για τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος  και θα ανοίξει συζήτηση για  τους σπουδαίους εξερευνητές του διαστήματος.

 Ένα όμορφο βιβλίο που μας οδηγεί μέσα από τις παιγνιώδεις  ασκήσεις και τις σπαζοκεφαλιές που περιλαμβάνει όχι μόνο στον κόσμο των Μαθηματικών αλλά και του μυστηριώδες αλλά ταυτόχρονα τόσο υπέροχου κόσμου του διαστήματος.

 Για να λάβει κάθε ενδιαφερόμενος μέρος σε αυτό το υπέροχο ταξίδι , μπορεί να αναζητήσει το βιβλίο που θα το οδηγήσει σ’ αυτό, στις εκδόσεις: ΔΙΑΥΛΟΣ

email: info@diavlos-books.gr.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Ευχή της Γιαγιάς-Κυριακή Κηρυττοπουλου

Ξεθωριασμένες Πεταλούδες -Συλλογικό Έργο

Η καθημερινότητα ενός ιδιαίτερου παιδιού :Αικατερίνη Χριστοπούλου