ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ μια νέα ζωή Ζωή Σχοινά

 


Έχουμε την τιμή να έχουμε στην παρέα μας τη συγγραφέα και φυσικοθεραπεύτρια κυρία Ζωή Σχοινά . Καλώς ορίσατε σας ευχαριστούμε πολύ που είστε στη συντροφιά μας.

 

 

1.Μιλήστε μας για το συγγραφικό σας έργο.

Σας ευχαριστώ πολύ κα Μαυρουδή για την ευκαιρία και το χώρο που μου δίνετε να μιλήσω για το πρώτο μου βιβλίο σχετικά με την εγκυμοσύνη.

Είναι γραμμένο με μια άλλη ματιά αναφορικά με την εγκυμοσύνη, όχι σαν μια υποχρεωτική πορεία στη ζωή μας αλλά σαν το μέγιστο θαύμα που λαμβάνει χώρα στο σώμα το νου και την καρδιά μας!

Είναι μια άλλη οπτική στα πράγματα που δίνει μια άλλη προοπτική για τη ζωή, τις δυνατότητές μας και το θαύμα της ανθρώπινης ύπαρξης.

 

2. Για ποιο λόγο πιστεύετε ότι η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι και η περίοδος μίας νέας ζωής;

 

Αρχικά θα σας πω ότι στη συζήτησή μας υπάρχει μια "νοητή" προϋπόθεση. Το "αν θέλω" να δω μια άλλη δυνατότητα που υπάρχει.

Στην πράξη, κατά την περίοδο της κύησης το σώμα κάνει ένα reset για να μπορέσει να δημιουργήσει όλες εκείνες τις συνθήκες για την ανάπτυξη του βρέφους.

Η γυναίκα καλείται μέσα από όλη της την ύπαρξη να δημιουργεί καθημερινά εκείνη την ενδυναμωτική σωματική και ψυχική κατάσταση που είναι κατάλληλη και για τους δύο.

Είμαστε δημιουργοί της πραγματικότητάς μας και αυτό το λέει πια και η επιστήμη.

Η κάθε μας επιλογή υγείας, χαράς και ευεξίας δημιουργεί την αντίστοιχη κατάσταση στη ζωή μας.

Πρακτικά, ότι και αν έχει ζήσει μια γυναίκα έως τώρα, μπορεί στη διάρκεια της εγκυμοσύνης να δημιουργήσει με τις επιλογές της μια Νέα ζωή για εκείνη και φυσικά για το έμβρυο με το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένη.

 

 

 

3. Η απόκτηση ενός παιδιού θεωρείτε ότι είναι υποχρέωση κάθε γυναίκας;

 

Σε καμία περίπτωση. Τα παιδιά γεννιούνται από την καρδιά, από έρωτα και αγάπη και όχι από τις κοινωνικές μας πεποιθήσεις.

Ίσως ένας από τους λόγους που τα ζευγάρια δυσκολεύονται είναι και αυτός.

Οι πεποιθήσεις με τις οποίες έχουμε ανατραφεί έχουν παίξει και παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο και στην απόκτηση ενός παιδιού.

Μέσα στο βιβλίο μου μιλώ για το πρότυπο της μητέρας στη ζωή μας και πόσο καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει στη μετέπειτα πορεία μας!

Μιλώ επίσης για τη σημασία των θετικών δηλώσεων στη δημιουργία μιας νέας εσωτερικής αλλά και εξωτερικής αλλαγής!

 

 

4. Πως αντιλαμβάνεστε τη φράση: Για αληθινά ευτυχισµένες µητέρες, ευτυχισµένα παιδιά, για µια  ευτυχισµένη και υγιή κοινωνία.

Η γνώση είναι δύναμη! Η πληροφορία είναι φως. Και όσο μια γυναίκα αποκτά μια νέα πληροφορία σχετικά με το σώμα της, τον εαυτό της και τις δυνάμεις της, τόσο καλύτερα θα προετοιμαστεί και θα διαχειριστεί την μεταμορφωτική αυτή περίοδο της ζωής της.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε την αληθινή μας φύση. Επειδή αυτό μας δίνει τη δύναμη και τη δυνατότητα άπειρων επιλογών...των δικών μας επιλογών. Και όσο καλύτερες επιλογές κάνουμε για εμάς, αυτονόητα αυτό ευεργετεί τα παιδιά μας για την υπόλοιπη ζωή τους.

Επειδή όταν μια μητέρα είναι ευτυχισμένη, δημιουργεί και ευτυχισμένα παιδιά.

 

 

5Ποια ήταν τα ερεθίσματα που σας οδήγησαν στη συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου;

Η βιωματική μου εμπειρία με τις εγκύους ήταν το αποτέλεσμα.

Η ιδέα και η έμπνευση ήρθε μέσα από ένα βιωματικό σεμινάριο αυτογνωσίας όπου ένιωσα πως υπήρχε σε αυτό το πεδίο της εγκυμοσύνης, κάτι που εγώ είχα να προσφέρω.

Μέτρησε βέβαια σημαντικά το γεγονός ότι για 14 περίπου  χρόνια ασχολήθηκα με τον τομέα της μαιευτικής και γυναικολογίας μέσω των ιατρικών πωλήσεων. Παρακολούθησα  αναρίθμητα σεμινάρια γυναικολογίας και ήρθα σε επαφή με το χώρο αυτό και τους ανθρώπους του τους οποίους εκτιμώ ιδιαίτερα.

Επιπλέον η δική μου διαδρομή ως γυναίκα και μητέρα δυο κοριτσιών , ζητούσε τις δικές της απαντήσεις.

Όλα αυτά λοιπόν συνδέθηκαν αρμονικά  σε μια χρονική στιγμή και έδωσαν αυτό το αποτέλεσμα. Το πρώτο μου βιβλίο .

 

 

6. Με ποιο τρόπο θα βοηθήσει το συγκεκριμένο βιβλίο τις μέλλουσες μανούλες ;

Το βιβλίο αυτό λειτουργεί σε πολλαπλά επίπεδα. Αυτογνωσίας, θετικής υποκίνησης, δράσης και δημιουργικότητας, αυτοέκφρασης, αυτοφροντίδας και αγάπης.

Αν θέλουν...Όλα είναι προαιρετικά και στο χέρι της κάθε μιας  στο πόσα από αυτά που είναι γραμμένα, θα δοκιμάσει η κάθε μια.

Το βιβλίο αυτό είναι γραμμένο από την καρδιά μου και απευθύνεται στις καρδιές των ανθρώπων…

Ακόμη όμως και η απλή ανάγνωσή του είναι χαλαρωτική και θεραπευτική. Οι λέξεις έχουν επιλεγεί έτσι ώστε να δημιουργούν χαρά και ανάλαφρη διάθεση σε όποιον τις διαβάζει. Όλοι γνωρίζουμε πως οι λέξεις έχουν δόνηση!

Επιπλέον, υπάρχουν στο βιβλίο 9 ασπρόμαυρες ζωγραφιές και 9 κενές σελίδες (όσοι οι μήνες της κύησης), που η γυναίκα μπορεί αν θέλει, να ζωγραφίσει ή να γράψει σκέψεις και συναισθήματα.

 

 

7. Τι θα συμβουλεύατε τα ζευγάρια που επιθυμούν πολύ αλλά δυστυχώς δυσκολεύονται να αποκτήσουν το παιδάκι τους.

Να θελήσουν με όλη τους την καρδιά να ψάξουν και να μάθουν καινούργια πράγματα.  Η κοινωνία στην οποία μεγαλώσαμε αναζητά όλες τις λύσεις στον εξωτερικό κόσμο. Η δική μου αλήθεια όμως είναι πως οι λύσεις βρίσκονται μέσα μας. Στην ησυχία της καρδιάς μας.

Για όλες και όλους εσάς που αναζητάτε λύσεις για το θέμα της γονιμότητας σας, να θυμάστε πως όλα είναι εφικτά και πως απλά χρειάζεται να αναλάβετε δράση και να φροντίσετε περισσότερο και καλύτερα ( με πιο ποιοτικό τρόπο) τον εαυτό σας και το σώμα σας. Εμείς και το σώμα μας είμαστε ένα. Κάθε σκέψη, κάθε λέξη δημιουργεί τον ατομικό χάρτη της υγείας και της ευεξίας μας.

 

Δημιούργησε την ιστορία της εγκυμοσύνης σου. Άλλαξε την ιστορία  που “λες” για την εγκυμοσύνη σου. Η μόνη στιγμή που μπορώ να αλλάξω τα πράγματα στη ζωή μου είναι τώρα! Και αυτό αλλάζει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Μας το επιβεβαιώνει η κβαντική φυσική.

Παραθέτω εδώ το link από το προσφατο  άρθρο μου σχετικά με τη Γονιμότητα.

https://iwrite.gr/gonimotita-simera-mia-nea-zwi-einai-efikti-kathe-stigmi/

 

8. Η περίοδο της εγκυμοσύνης είναι ένα υπέροχο ταξίδι ή μήπως είναι ένα ταξίδι γεμάτο φόβο, άγχος, αγωνία για το αν  τελικά εξελιχθεί καλά ;

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι ένα υπέροχο μεταμορφωτικό ταξίδι και είναι αποκλειστικά δική μας ευθύνη το πώς θα ταξιδέψουμε.

Το βιβλίο μου προτείνει ένα πραγματικά διαφορετικό, ολοκαίνουργιο ταξίδι.

Μια εντελώς νέα εμπειρία ζωής.

 

 

9. Ποιο είναι οι συνταξιδιώτες σας στο συγκεκριμένο συγγραφικό ταξίδι;

Αυτό το ταξίδι είναι προσωπικό, είναι γραμμένο μέσα από την προσωπική βιωματική μου εμπειρία.

Μέσα από τις αναζητήσεις μου, τα δικά μου γιατί και τις απαντήσεις που έρχονταν μία μία στη διαδρομή.

Είχα όμως την ευλογία να το μοιραστώ με τον εκδοτικό μου οίκο iwrite,  που ως ένας ευφυής μαιευτήρας,  με βοήθησε να  ολοκληρώσω αυτή την "εγκυμοσύνη" και να το παραδώσω στον κόσμο.

 

 

10. Που μπορούν οι μέλλουσες μανούλες ή και κάθε ενδιαφερόμενος να βρει το βιβλίο σας;

 

Το βιβλίο μπορούν να το ζητήσουν ή να το παραγγείλουν  σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία της πόλης τους, Public, Ianos, Evripidis καθώς και στο e-shop του εκδοτικού οίκου iwrite.

https://iwrite.gr/bookstore/egkymosyni-mia-nea-zoi/

 

Ευχόμαστε να είστε καλά . Ευχαριστούμε πολύ.






 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Ευχή της Γιαγιάς-Κυριακή Κηρυττοπουλου

Ξεθωριασμένες Πεταλούδες -Συλλογικό Έργο

Η καθημερινότητα ενός ιδιαίτερου παιδιού :Αικατερίνη Χριστοπούλου