Λόγια Ψυχής Άνδρεα Αρβανιτίδου

 

Στη σημερινή μας παρέα καλεσμένη είναι η κυρία Άνδρεα Αρβανιτίδου η οποία θα μας μιλήσει για την ποιητική συλλογή <<Λόγια Ψυχής>> που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή.

1. Καλώς ορίσατε. Ευχαριστούμε πολύ. Μιλήστε μας για το συγγραφικό σας έργο.

Εγώ ευχαριστώ για την πρόσκληση. Για την ώρα έχω εκδώσει το πρώτο μου βιβλίο, μια ποιητική συλλογή , Λόγια Ψυχής που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή. Το φθινόπωρο περιμένω το πρώτο μου μυθιστόρημα. Επίσης περιμένω την έκδοση δύο συλλογικών ανθολόγιων , το πρώτο από τις εκδόσεις Αγγελάκη που αφορά διηγήματα με θέμα τις ανθρώπινες σχέσεις, και το δεύτερο είναι διηγήματα για την Μικρασιατική καταστροφή από τις εκδόσεις Διάνοια.

 


Είμαι αρθρογράφος στο MAXMAG και στο site gynaikaEimai.com. Διατηρώ και ένα προσωπικό site για την ταυτότητα ως συγγραφέας. Και τέλος έχω αναλάβει μια στήλη σε μια ομάδα για βιβλία και παρουσιάζω Ποιητές και ποιήτριες.

Αυτά όσο αφορά την συγγραφή στο τώρα. Αυτή την στιγμή έχω ξεκινήσει το τρίτο βιβλίο και δεύτερο μυθιστόρημα.

2. Το βιβλίο σας τιτλοφορείται <<Λόγια Ψυχής>>…Πώς αποφασίσατε να δώσετε τον συγκεκριμένο τίτλο;

Ο τίτλος είναι ακριβώς αυτό που υπάρχει στο περιεχόμενο του βιβλίου. Λόγια ψυχής, όταν αγαπάει, όταν πονάει, όταν η ψυχή γίνεται κομμάτια και όταν προσπαθεί να σταθεί ξανά όρθια.

3. Το περιεχόμενο του βιβλίου σας είναι επηρεασμένο από τα προσωπικά σας βιώματα;

Είναι καθαρά προσωπικά βιώματα σε σχέση με έναν μεγάλο έρωτα που έζησα και πέρασε στην αιωνιότητα. Μια αγάπη και μια απώλεια που με στιγμάτισε, αλλά μου έδωσε και πολλά μαθήματα ζωής.

4. Πιστεύετε ότι όταν η ψυχή μιλάει τότε η ανθρώπινη λογική δεν έχει δύναμη;

Η ψυχή λειτουργεί με συναίσθημα, κατά την δική μου άποψη πάντα. Η λογική δεν σε αφήνει να ζήσεις τα πάντα στο τέρμα, αρά για μένα δεν υπάρχει λογική στα συναισθήματα.

5. Όταν η αγάπη είναι αληθινή δεν λογαριάζει απόσταση, αρρώστια και κοινωνικές προκαταλήψεις . Ποια είναι η άποψή σας;

Αν υπάρχει αληθινή αγάπη τίποτα και κανείς δεν αποτελούν εμπόδιο.

Κατά έναν μαγικό τρόπο η αγάπη όλα τα νικάει και όλα τα αντέχει. Και φαίνεται κυρίως σε δύσκολες καταστάσεις, εκεί βρίσκεται η αλήθεια των συναισθημάτων.

6. Πιστεύετε ότι ο πόνος που βιώνει ο άνθρωπος τον οδηγεί να δει τη ζωή μέσα από μία διαφορετική οπτική σκοπιά;

Αναλόγως τι πόνο εννοείται. Ο πόνος ας πούμε ενός χωρισμού δεν θα σε αλλάξει, μπορεί να σε σκληρύνει, δεν θα σε κάνει να δεις την ζωή όπως είναι, ίσως κάνει το αντίθετο. Αν όμως μιλάμε για πόνο μιας ασθένειας, μια μάχη καθημερινή με τον θάνατο εκεί υπάρχει το μονοπάτι που θα σε φέρει στο αληθινό νόημα της ζωής και της ύπαρξης σου.

7. Ποιο ήταν το κίνητρο που σας οδήγησε στη συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου;

Ο έρωτας. Ένα έρωτας που βλέπεις μόνο σε ταινίες και σε παλιά κλασικά βιβλία. Η απώλεια της μεγάλης αγάπης όχι από χωρισμό αλλά από τον θάνατο. Αυτά τα δύο ήταν τα μόνα κίνητρα για αυτό το βιβλίο. Για μένα αυτή η ποιητική συλλογή είναι ιδιαίτερη και είναι το βάλσαμο της ψυχής μου, για να απαλύνω τον πόνο της απώλειας.

8. Τα συναισθήματα που βιώνει η ανθρώπινη ψυχή σε συνδυασμό με τις δυσκολίες που ενδεχομένως αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας μπορούν να βοηθήσουν στην αναγνώριση της αλήθειας που πολλές φορές είμαστε αρνητικοί να δεχτούμε;

Εννοείται, όσο ο άνθρωπός είναι καλά και όλα του πηγαίνουν καλά, βλέπει μόνο την βιτρίνα, δεν βλέπει την ουσία. Πολλές φορές κλείνει τα μάτια στην δυστυχία και τον πόνο των άλλων, νομίζοντας ότι έτσι τον διώχνει από την ζωή του. Απομακρύνει άτομα που υποφέρουν για να μην τα φέρει στην πόρτα του. Αλλά η ζωή είναι τροχός που γυρίζει και ποτέ δεν ξέρεις σε τι θέση θα βρεθείς στο μέλλον. Για αυτό ποτέ μην κάνεις στον άλλον, αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν.

9. Ποιοι είναι οι συνοδοιπόροι που σας βοήθησαν στην ολοκλήρωση του συγγραφικού σας παιδιού;

Κανένας δεν ήταν συνοδοιπόρος. Εγώ, ο εαυτός μου, οι ατελείωτες ώρες μοναξιάς, ο έντονος πόνος μου και η ασθένεια. Αυτά είναι τα δικά σημάδια, τα παράσημα μου.

10. Που μπορούμε να αναζητήσουμε το βιβλίο σας;

Το βιβλίο μου Λόγια ψυχής κυκλοφορεί από τον Ιανουάριο του 2021 από τις εκδώσεις Πηγή. Θα το βρείτε σε μεγάλα βιβλιοπωλεία, σε βιβλιοπωλεία στο ίντερνετ και φυσικά στις εκδόσεις ηλεκτρονικά.

Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να πω δύο λόγια για το πρώτο μου πνευματικό παιδί. Συγχαρητήρια που δίνεται βήμα σε νέους συγγράφεις και πιστέψετε με, υπάρχουν πολλές νέες αξιόλογες πένες.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η καθημερινότητα ενός ιδιαίτερου παιδιού :Αικατερίνη Χριστοπούλου

Η Ευχή της Γιαγιάς-Κυριακή Κηρυττοπουλου

Ξεθωριασμένες Πεταλούδες -Συλλογικό Έργο